Sportdykning

Till oss söker dom som vill bli sportdykare eller som redan är men vill ha en klubb som tillhörighet. 

Klubben har starka rötter inom sportdykning. Historiskt har många dykare fått sin utbildning genom klubbens försorg. Klubbens dykkommitté, tillsammans med medlemmarna, planerar och anordnar dykutfärder, dykresor läger mm. Sportdykning kan vara en dyr sport. För att göra det möjligt för fler att dyka hyr klubben ut viss utrustning till medlemmarna till mycket förmånliga priser.

För att dyka med oss behöver du lösa ett medlemsskap i vår klubb.
Som medlem har du också möjlighet att, mot en luftfyllnings-avgift, fylla luft i dina dykflaskor under ett helt år. Vi erbjuder också fyllning av nitrox i vår ramp för inlinefyllning. För att själv få använda klubbens utrustning för luft- och nitroxfyllning måste du först ha genomfört utbildning för detta.
Aktuella avgifter för fyllning hittar du under medlemsavgifter.

På vår Facebook-sida för medlemmar läggs alla planerade och spontana dyk ut. Vi har också en Messenger-grupp för sportdykande medlemmar. Kontakta sportdykaransvarig via nautic@esdk-nautic.se om du vill deltaga i dessa forum.

Våra kurser

Sportdykning

ESDK Nautic har ingått samarbete med Dykning.net för utbildning inom sportdykning inom andra utbildningssystem, t.ex. PADI och NAUI. Dykning.net har ett stort utbud av kurser. Datum för kurser går att läsa på deras hemsida. Anmälan till kurs sker till email adress info@dykning.net. 

Inom klubben arrangeras vanligtvis en CMAS enstjärnig dykkurs med start i Januari, och en tvåstjärnig dykkurs med start i Augusti. CMAS utbildningarna är förnärvarande vilande tills vi har utbildningsledare. Om du är intresserad tveka inte att höra av dig.

Förutom dessa arrangeras även andra utbildningar när tillräckligt många intresserade finns.

Luftfyllning

ESDK Nautic Luftfyllarkurs är ett krav för att få hantera klubbens utrustning för fyllning av luft i dykflaskor.

Kursen innefattar handhavande av klubbens utrustning och kännedom om klubbens policy för fyllning av luft i dykflaskor. För fyllning av annan andningsgas kan det finnas ytterligare utbildningskrav.

För att gå luftfyllarkurs kontakta  nautic@esdk-nautic.se

Dykning.net erbjuder utbildning i nitrox.

Boka kurs

Vill du veta mer innan du bokar en kurs hos oss, eller har du önskemål om andra kurser?
Kontakta oss på info@dykning.net

ESDK-Nautic

Sportdykningsklubb i Eskilstuna för alla typer av undervattensaktiviteter.

Eskilstuna SDK Nautic – Sportdykning
Munktellarenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Genvägar