UV-Rugby

UV-Rugby - Den enda bollsporten där både spelare och boll använder tre dimensioner!

UV-Rugby är en förkortning av undervattensrugby, vilket är en sport som spelas i den djupa delen av en bassäng. Utrustningen består utav fenor, cyklop, snorkel samt vita eller blåa mössor och badkläder. Målen, som består av två (stål)korgar, är placerade på botten av vardera långsidan. Man spelar med en boll som sjunker och som går att passa ett par meter under vattnet.

Tyvärr är denna sektion vilande på grund av ledarbrist och deltagare. Är du intresserad att vara ledare för denna sektion, ta kontakt med oss.

Det finns flera klubbar i Sverige som spelar UV-Rugbyman och som man kan bli medlem i. Du finner mer information om detta på Svenska sportdykarförbundets hemsida under UV-Rugby, eller så klickar du här.

Framtida målsättningar

Nästa steg för klubben

Klubben vill utveckla sig även mot äldre deltagare och tävlingar, för dom som vill, precis som filmen ovan visar. Tyvärr har vi inte bandbredd att hantera detta idag. För att kunna göra detta behöver vi ledare. Är du intresserad att ta oss till nästa nivå, tveka inte att söka som ledare.

Bli ledare

Att vara ledare är fantastiskt. Som ledare har du möjlighet att sprida kunskap till många samtidigt som det är väldigt utvecklande för dig själv.

Är du intresserad att bli ledare , tveka inte att höra av dig till oss på email: nautic@esdk-nautic.se

ESDK-Nautic

Sportdykningsklubb i Eskilstuna för alla typer av undervattensaktiviteter.

Eskilstuna SDK Nautic – Sportdykning
Munktellarenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Genvägar